ADORN fine jewellery

Een tentoonstelling van geometrie & natuurlijke vormen

website & lookbook

ADORN staat voor elegante sieraden waarbij de nadruk ligt op verfijnde materialen en vakmanschap. Ieder sieraad is handgemaakt in samenwerking met Indonesische vaklieden. In de gehele collectie zijn edelmetalen gecombineerd met edelstenen, katoen en been.

Voor ADORN hebben wij een online lookbook (adorn.nl) en bijbehorend shopify-shop ontworpen en ontwikkeld. Dit op basis van de stijl die eerder is opgezet door ADORN in samenwerking met Finnán Barry. De focus binnen het ontwerp ligt op de prachtige collectie foto’s die gemaakt is door Sophie Wright; een mix van pure product-foto’s en modellen die de sieraden dragen. Geometrische elementen en natuurlijke vormen zijn leidend in de collectie en in het ontwerp. 

 

Oog voor detail

Zowel in de sieraden van ADORN als op de minimalistische website maken details het verschil. Om deze reden hebben we typografie extra aandacht gegeven. De letter die we gebruiken heeft geometrische details en weerspiegelt tegelijkertijd het elegante en minimalistische karakter van ADORN. De kleur van alle typografie is donkerbruin in plaats van zwart, wat zorgt voor een nét wat zachter karakter. Ook hebben we speciale iconen ontworpen en is het logo geoptimaliseerd voor verschillende schermformaten. Al deze details zorgen ervoor dat de combinatie van elegantie en geometrie nog beter tot zijn recht komt.

 

Gebruiksvriendelijkheid staat voorop

Niet alleen voor de bezoeker, maar ook voor het team van ADORN moet de site intuïtief werken zodat ze gemakkelijk nieuwe sieraden kunnen uploaden en de volgorde van weergave aangepast kan worden. Daarom hebben we het CMS (de achterkant) op maat gemaakt en heeft onze programmeur er bovendien voor gezorgd dat het organische en geometrische ontwerp automatisch gegenereerd wordt zodat het er altijd goed uit ziet. Ook hebben we het Shopify-thema (de basis van de webshop) omgebouwd waardoor het mooi aansluit op de uitstraling van ADORN.