Fotomuseum Winterthur

Fotografie tentoonstellen en bediscussiëren

website

Fotomuseum Winterthur (Zwitserland) is een toonaangevend museum voor het tonen en bediscussiëren van fotografie. Middels exposities, publicaties, evenementen en een steeds groeiende collectie, verkent het museum de diversiteit binnen het fotografische medium.

Studio Simon Davies heeft de nieuwe identiteit ontwikkeld. In het typografische logo staat het concept ‘montage’ centraal. De identiteit gaat in dialoog met het Fotomuseum als instituut en met de werken in exposities en de collectie. Wij hebben Simon Davies geassisteerd bij het ontwerpen van de website, waar dit dialoog ook in naar voren komt.

De digitale omgeving nodigt de bezoeker uit om een actieve en verkennende rol aan te nemen en laat de werken zichzelf zijn terwijl ze in dialoog gaan met andere werken.

Zo kun je de collectie op verschillende manieren ervaren door de werken telkens op een andere manier te ordenen; bijvoorbeeld door de weergave in een horizontaal- of verticaal grid te bekijken, per artiest, in serie of met dezelfde gemiddelde grootte.

Binnen Plat(t)form (dé plek voor opkomende kunstenaars en fotografen) worden de werken op een andere manier geordend; de werken die groter weer worden gegeven in het overzicht zijn door de jury geselecteerd. Het systeem dat we op hebben gezet voor de presentatie van de werken zorgt voor een mooie diversiteit binnen de verschillende jaargangen.

Still Searching... is een continue groeiend online blog met betrekking tot het medium fotografie. Verschillende auteurs worden uitgenodigd om onderwerpen gerelateerd aan fotografie uit te lichten. Deze benadering vraagt om een eigen ontwerp, in lijn met – maar tegelijkertijd anders dan – de rest van de site.