In No Particular Order

Een manifestatie van Dutch Design

online platform & luister-stations

Tijdens de Dutch Design Week toont In No Particular Order een breed overzicht van Nederlandse ontwerpers – en hun werk – geselecteerd door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. In No Particular Order wil overbrengen hoe ontwerpers kijken naar en denken over de wereld.

Voor de editie van 2015 & 2016 werden wij uitgenodigd door Agata Jaworska om samen te werken met Studio Remco van Bladel en Charlie Berendsen aan de digitale omgeving voor de expositie, en een installatie ter plekke.

Luisterstations & tentoonstelling

Aangezien alle designers voorafgaand aan de tentoonstelling werden geïnterviewd, was het logisch dat de interviews op een of andere manier terug zouden komen in de tentoonstelling. De website werd daartoe op meerdere schermen op de expositie opgesteld als een luisterstation, waar alle interviews terug te vinden waren, om zo in te kunnen zoomen op een specifiek project. Door daarnaast koptelefoons uit te delen, kon de bezoeker ook hun mobiele telefoon inzetten als een compacte vorm van een luisterstation.

Het jaar erop werden de interviews geordend op zes overkoepelende onderwerpen en vertoond op een scherm per onderwerp. Deze waren gedurende de expositie continue beschikbaar om te bekijken en beluisteren.

Online platform

In 2015 maakte we de digitale wederhelft van de door Remco van Bladel opgezette visuele stijl, die we samen met Charlie Berendsen realiseerde. Het resultaat; een online platform dat de ‘wereld’ van de ontwerpers toont; een intiem beeld van hun persoonlijk archief, methodes en praktijken.

Het jaar erop werden de deelnemers geïnterviewd over, en gecategoriseerd op, een aantal selecte onderwerpen. Deze vervingen de ‘in no particular order’ afbeeldingen op de homepage van de website van het voorgaande jaar.