Publicaties lectorale redes St. Joost

publicatie

In 2016 is AKV|St. Joost twee nieuwe onderzoeksgroepen gestart genaamd ‘Human-Centred Creation’ en ‘Autonomy in Art & Design’. Het Expertise Centrum voor Kunst en Ontwerp heeft ons benaderd om een tweetalige publicatie te ontwerpen om deze onderzoeken te introduceren.

De essays zijn gepubliceerd in November 2016 bij de inauguratie van Professor Michel van Dartel en Professor Sebastian Olma aan Avans Hogeschool.

Sinds de onderzoeken gelijktijdig uitgevoerd worden en elkaar op meerdere punten raken hebben we ervoor gekozen om dit ook in het otnwerp terug te laten komen; De engelse tekst is full-colour op een witte achtergrond (100 grams papier) en de nederlandse tekst is geprint in een monotone kleur (de afbeeldingen ook!) op 60grams papier – monotoon blauw voor Van Dartel’s essay en monotoon groen voor Olma’s essay.

Wanneer je de twee publicaties naast elkaar op de boekenplank zet, complimenteren de A en de W elkaar, net als de onderzoeken zelf elkaar in het veld aanvullen.

Een laag spot-UV (transparante glanzende inkt) op de lichtere stukken tekst op de rug en omslag van de publicaties verhoogt de tactiliteit en interactie met de gebruiker.