RTV Totaal

identiteit

RTV Totaal is hét Radio en TV station voor omgeving Maas & Waal. 65 enthousiaste vrijwilligers staan hier aan het roer, met het gezamelijke doel om interactie radio en TV programma's te maken die ingaan op de omliggende gebieden; de bewoners hiervan, de industrie en de sociale organisaties. Ze willen het kloppende hart van dit alles vormen.

De toewijding en betrokkenheid van de vrijwilligers vroeg om een weerspiegeling hiervan in de identiteit; een identiteit die leeft en actief is en daarnaast de mogelijkheid biedt het brede spectrum van activiteiten en nieuws-items ook visueel een plek te geven.

Om zowel beeld als geluid te visualiseren zijn we dicht bij de bron gebleven; een beeld van geluid – geluidsgolven! Zomaar een geluidsgolf kiezen is echter niet ontwerpen, dus we kozen ervoor om meerdere mensen het woord "Totaal" uit te laten spreken. De vorm van het logo is gebaseerd op de 'gemiddelde' uitspraak van dit woord, omdat iedereen op die manier samen het Totaal vormt.

Door te kiezen voor een dynamisch aspect in hun identiteit heeft RTV Totaal nu altijd de mogelijkheid om up to date te zijn, hun verslaggeving visueel te ondersteunen en het publiek te betrekken bij elke uitzending.