The Queen of the Animals and the Most Beautiful Gardens

Een dialoog tussen twee beelden

boek

Voor kunstenaar en fotografe Hristina Tasheva hebben we nog een bijzonder boek gemaakt. Dit boek is niet zomaar een 'reproductie' van haar foto’s; het is een werk op zich geworden. Dit komt mede door de combinatie van druktechnieken die we in hebben gezet: Inkjet & Riso (stencilprint). 

Het dialoog tussen de foto’s op een spread staat centraal. De handgeschreven tekst van Tasheva neemt de lezer mee in het visuele verhaal van dit boek.

De combinatie van druktechnieken zorgt voor een analoog karakter en voegt extra diepte aan de foto’s toe. Iedere pagina is opgebouwd uit 2 lagen: Een full colour print op een inkjet printer en een zwarte laag gedrukt met een riso (stencilprint). Onderstaande foto's tonen de stappen en laten het eindresultaat zien.

Naast een boek dat uniek is in haar soort door de combinatie van druktechnieken heeft deze werkwijze wellicht ook voor een andere benadering van de kunstenaar haar werk gezorgd…

Door de fijne samenwerking met het Charles Nypels Lab in Maastricht konden we deze combinatie van druktechnieken inzetten. Dit unieke boek is gedrukt in een gelimiteerde oplage van 114 stuks en te koop voor €40,00 via Hristina Tasheva.